Skip to main content

Maak werk van je talenten je leiderschap je team je leven

Jouw strategisch partner in leiderschap, teamontwikkeling en talentontwikkeling. Samen ontwerpen we programma’s om jouw medewerkers, team en organisatie duurzaam te laten groeien.

Hoe maken we ...

  • talentontwikkeling onderdeel van onze cultuur?
  • van ons bedrijf een lerende organisatie?
  • van onze managers authentieke leiders?
  • onze medewerkers regisseur van hun eigen loopbaan en ontwikkeling?
  • onze organisatie aantrekkelijk voor nieuw talent?
  • onze medewerkers energiek en bevlogen?
  • de prestaties van ons team (nog) beter?

Op zoek naar antwoorden?

Maak kennis

Deelnemers geven Gump een

8,8

/10

Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap—een essentieel ingrediënt voor gezonde organisaties én bevlogen werknemers. Persoonlijk leiderschap betekent regie nemen over je eigen ontwikkeling, je eigen pad volgen, keuzes maken die voor jou werken.

Organisaties spelen daarin een belangrijke rol. De werkomgeving kan bewustwording, eigen regie en groei stimuleren of juist blokkeren.

Wij helpen jouw mensen om het beste uit zichzelf te halen. Want als zij werken vanuit hun kracht, energie en talent, staat jouw organisatie ijzersterk.

Met dit doel voor ogen ontwerpen en faciliteren we programma’s voor medewerkers, teams en organisaties. Dat doen we op onze eigenzinnige manier, op basis van onze Gump-principes.

De Gump-principes

Regie nemen

Eigen verantwoordelijkheid is het fundament van onze programma’s. We helpen deelnemers zelf na te denken over hun werk, toekomst en ontwikkeling. Vervolgens ontwikkelen we een succesformule om samen hun doelen te realiseren, in co-creatie met de organisatie. Ieder traject is uniek en afgestemd op de doelgroep en doelstelling.

Eigenzinnige ervaring

Met gesprekken, oefeningen, stilte en inspiratie begeleiden we deelnemers op hun eigen pad. We gebruiken een mix van verschillende leerinterventies die aansluit op hun behoeftes en hun dagelijkse praktijk. ‘Blended learning’ noemt men dat. Of zoals wij zeggen, ‘een goed ontwikkelprogramma’.

Diepgaande impact

Een goed gevoel aan het einde van de dag is niet genoeg. Wij gaan voor duurzame ontwikkeling en resultaat. We meten dan ook de effecten van onze programma’s, om bij te sturen en te bepalen of we de gewenste doelen bereiken.

Gump-programma's

Wij ontwerpen en faciliteren eigenzinnige ontwikkelprogramma’s voor diverse opdrachtgevers:

Programma
Cultuurontwikkeling

Programma
Leiderschapsontwikkeling

Programma
Teamontwikkeling

Programma
Loopbaanontwikkeling

Programma
Talentontwikkeling

De afgelopen jaren hebben we samen met Gump een leerroute ontwikkeld voor alle collega’s van APG. Met deze leerroute leren onze mensen vaardigheden om regie te nemen over hun ontwikkeling, over hun duurzame toekomst en daarmee over de duurzame toekomst van APG. Uit metingen bleek dit een bijzonder effectieve interventie, bijna 75% van onze medewerkers ervaart meer regie. Er ontstond een nieuwe taal (wat is jouw plan A, B of C) en veel energie in de organisatie. Collega’s gingen met elkaar in gesprek en met hun leidinggevenden over hun toekomst. Er ontstond beweging. Onze samenwerking met Gump gaat veel verder dan het ontwerp en uitvoering van de leerroute. Er ontstond een natuurlijk partnership op ontwikkeling waar Jan-Jaap gevraagd en ongevraagd scherpte brengt in hoe we het nog beter konden doen.

Roosmarije RenemanHead of HR Strategy APG

In mijn tijd als talent manager bij Heineken heb ik intensief samengewerkt met Jan-Jaap. Samen hebben we een programma ontwikkeld voor onze future leaders. Wat me in het bijzonder bijblijft van deze samenwerking zijn de gedurfde en originele interventies die ze inzetten, waarbij alles klopt, van de omgeving waarin het zich afspeelt, tot het aandenken dat de deelnemers mee naar huis krijgen. Alles dient een doel en haakt in elkaar. Met vertraging en verdieping bereikten ze vooruitgang vanuit de kern van de diverse groep deelnemers met verschillende nationaliteiten.

Fleur PernetFormer talent manager Heineken

Vanuit mijn werk als leider van een groot klantcontactcenter heb ik de afgelopen jaren meerdere keren mogen werken met teamleden van Gump. Stuk voor stuk bevlogen en creatieve mensen. Gump? Onverwachte en gewaagde werkvormen. De keuze voor de meest fantastische locatie, een warm welkom met prachtige muziek. Doelgerichte opdrachten in een welkome afwisseling van diepe gesprekken en ontdekkingen naar samen- doen. Er is altijd grote flexibiliteit in het programma om aan te blijven sluiten op behoefte en doelstelling. Korte tijd na afloop een telefoontje: hoe gaat het, lukt het, nog hulp nodig? Werken met Jan Jaap en zijn team is een feest. Zijn persoon, zijn kennis en kunde staan volledig in dienst van jou. Dat is voor mij uniek.

Ellen RuijfrokManager klantcontact Centraal Beheer Achmea

In de gesprekken met Jan-Jaap van GUMP is er altijd een onverwachte vraag, een inzicht. Het zet me aan. Aan het denken, aan het werk. Het zet de boel weer op scherp of aan het lachen. Niet de gebruikelijke insteek. Daarom zoek ik ze op en blijf ik ze vinden.

Hanneke Spruyt-PanbakkerCountry manager Benelux Procter & Gamble

De kracht van Gump zit in het vermogen om vanuit werkelijke interesse en nieuwsgierigheid te verbinden. Hierdoor winnen ze heel snel het vertrouwen van mensen. Jan-Jaap is bescheiden en heeft vermogen om complexiteit terug te brengen tot de simpele essentie. Gekoppeld aan de moed om deze te benoemen maakt hem zowel een effectieve ontwerper als begeleider van onze leiderschapsprogramma’s en teamontwikkeling. Het is een plezier om met Gump te werken en je voelt het altijd direct: Gump is in het huis.

Carolien BijenChief People Officer WWF Netherlands

Het buiten zijn in de natuur helpt je om volledig even los te komen van de dagelijkse hectiek, en met het wandelen heb je van nature een blik vooruit. Het hele leiderschapsprogramma van Gump heeft mij enorm geholpen om echt te komen tot de kern van mijn kracht, en mijn kompas te zetten voor de toekomst - het heeft mij geïnspireerd om dat kompas te blijven bijhouden en gewaagde stappen te blijven maken!

Bart PrinsDirector transformation Heineken

GUMP staat voor aandacht geven, vragen stellen en vooruit helpen. Dat is hoe ik de teamleden heb leren kennen in mijn tijd bij AH. We hebben samengewerkt in programma’s die de deelnemers motiveerden om zelf, vol energie, regie te nemen over hun toekomst.

Ineke VerdonkschotFormer VP HR operations Albert Heijn

Benieuwd wat Gump voor jouw organisatie kan betekenen? Maak kennis!