Skip to main content

Gump is out there!

Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Gump zou Gump niet zijn als zij zelf niet eens een sprong in het diepe wagen. Of in het geval van Tymon, een sprong in de hoogte. Samen met zijn ouders en broertje ontstond aan de eettafel het bucketlist-idee om gezamenlijk een ballonvaart te beleven. En zo geschiedde…

Hey Tymon, een ballonvaart met je ouders en je broertje. Hoe is dat gekomen?

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat een ballonvaart zo mooi kon zijn, dus was ik er in mijn eentje waarschijnlijk nooit op gekomen. Mijn broertje en ik hebben een goede relatie met elkaar en onze ouders. Wij wonen behoorlijk dicht bij elkaar en gaan regelmatig eten bij mijn ouders in ons ouderlijk huis. Zeker de afgelopen jaren hebben wij erg mooie gesprekken over het leven, wat wij belangrijk vinden en wat wij graag nog eens zouden willen ervaren. Zo kroop het idee van samen een ballonvaart maken steeds hoger op onze bucketlist.

Wat bedoel je met een bucketlist?

Het is niet zo dat we met het gezin een heel lijstje bijhouden met dingen de we nog samen willen doen, al zou dat voor ons gezin best kunnen werken bedenk ik me nu. Voor mij werkt het erg goed om soms eens bewust stil te staan bij de dingen die ik aan het doen ben. Eén van de dingen die voor mij heel belangrijk zijn, is de verbinding met mijn gezin. Zij betekenen ontzettend veel voor mij, dus ik wil graag mooie momenten meemaken met hen. In onze trainingen vragen wij deelnemers wel eens na te denken over wat er op hun bucketlist zou staan. Daarom stel ik thuis ook wel eens de vraag: Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan? En wat zou je ooit nog eens willen meemaken? Zo ontstond het idee over deze gemeenschappelijke bucketlist-ervaring.

Dat beschrijf je mooi! Vertel, hoe is het geweest?

Eerlijk gezegd hadden wij behoorlijk geluk. De voorspelling was dat het die dag zou gaan regenen en stormen, maar ’s ochtends scheen de zon. Ik werd gebeld door de meneer van de luchtballon dat hij het nog even aan wilde kijken. Uiteindelijk hoorden wij om 5 uur ‘s avonds dat we een uur later konden opstijgen. Na het opblazen van de ballon ben je voordat je het doorhebt al op een paar honderd meter van de grond; een fantastisch gevoel van vrijheid waarbij wij nieuwsgierig om ons heen keken naar Utrecht en haar bosrijke omgeving. De ervaring op zichzelf was al mooi, maar het meest bijzondere aan deze ervaring was dat we dit samen als gezin konden beleven. Het is vaak niet het doel of de ervaring op zich waar je naar streeft, maar het gevoel dat dat opwekt. Voor mij is dat het gevoel van verbinding met mijn familie.

Dat klinkt als een geweldige ervaring. Hebben jullie nog meer dingen op jullie bucketlist staan?

We hadden een vakantie naar Curaçao gepland staan, maar die is vanwege corona helaas niet doorgegaan. Dat is wel iets wat wij allemaal nog graag van ons gemeenschappelijke lijstje willen strepen.

Nog een tip voor andere gezinnen of families?

Ik hoop dat meer mensen af en toe de ruimte vinden om in deze hectische wereld stil te staan. Te bedenken wat voor hen echt belangrijk is in het leven. Vaak komen daar mooie inzichten uit waar je mee aan de slag kunt. Dat hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn, het kan ook luchtig en speels. Stel jezelf of elkaar eens de vraag: Wanneer hebben wij voor het laatst iets voor het eerst gedaan? Wat zouden we graag als volgende bucketlist ervaring willen doen? Dit levert gegarandeerd mooie momenten op.

Leave a Reply