Skip to main content

Team Gump groeit verder, met Anna! Werk maken van leven stroomt door haar aderen, in de manier waarop ze zowel werk én privé indeelt. Met haar balans tussen diepgang en luchtigheid, uitzoomen en inhoud, is ze een hele waardevolle toevoeging aan ons team. Lees in dit interview hier meer over én ontdek welk moment in de eerste weken er voor Anna uitsprong!

Ha Anna! Welkom bij Team Gump! Waar kom je vandaan? 

Uit een warm gezin als middelste van drie kinderen. Verder redelijk overal en nergens. Ik ben vaak verhuisd en dat maakt dat ik me op veel plekken makkelijk thuis voel. Op dit moment woon ik in Arnhem met mijn lief Anne Jan en mijn dochter Lena, vlakbij het mooie groen van de Veluwe.

Waarom heb je gekozen om je aan Gump te verbinden?  

Oh om veel redenen! Om te beginnen al vanwege de reden van het bestaan van Gump; werk maken van leven. Dat spreekt me als mens en als professional erg aan. Uitzoeken waar je vandaan komt en waar je naartoe wil, met wie en hoe, dat is niet alleen een mooie maar ook belangrijke zoektocht! Daarnaast vind ik het heel bijzonder en fijn dat we een collectief zijn van zelfstandigen. Daar spreekt vertrouwen uit, het weten dat je samen meer bent dan alleen maar ook je eigenheid bewaart en meeneemt.

Welk moment van de eerste maanden bij Gump springt er voor jou uit?
Dat is het moment dat ik met Gump collega Willemijn een kick-off faciliteerde! Een van de redenen dat ik bij Gump aan ben gesloten is om zélf met mijn voeten in de klei te staan. Groepen begeleiden in plaats van programma’s bedenken. Toen ik de kickoff deed dacht ik “AH, nu ben ik het gewoon aan het doen!”. Voor een groep staan is mij niet onbekend, ik heb PABO en Onderwijskunde gestudeerd. Maar het is echt tof om dat nu in deze context ook te doen.

Wat fijn te horen dat dit zo’n energie gaf! Welk typische Anna kenmerk gaan wij terugzien in zo’n programma?
Luchtigheid en humor, maar ook een bepaalde directheid. Ik vind het belangrijk dat het gaat waarover het moet gaan. Ik vind het leuk en belangrijk om te zoeken naar de vraag achter de vraag,. Een tandje dieper gaan dan mensen in hun eigen omgeving of hoofd zouden doen. Hen helpen om hiermee een niveau verder te komen in denken, doen en voelen.

En wat breng jij in het Gump team?
Ik vind het heel fijn om ook echt uit te zoomen en het grote plaatje te zien. Daarin kan ik breed nadenken. Ik kom uit de Learning & Development hoek, maar vind het leuk om over allerlei dingen na te denken en dat ook te vertalen naar “wat betekent dit voor morgen”. Qua persoonlijkheid ben ik iemand die echt graag samenwerkt. Ik kan goed mensen verbinden aan elkaar en vind zelf de verbinding heel belangrijk. En natuurlijk plezier in het (samen) werken!

Stel je mag een ideale Gump werkdag omschrijven die in de toekomst gaat plaatsvinden. Hoe zou die er voor jou uitzien?
’s Ochtends heb ik een 1-op-1 coaching gesprek met iemand uit een van de Gump programma’s. Op deze manier hebben we tijd om samen extra te sparren en de diepte op te zoeken. Vervolgens heb ik een call met het programma team van één van de organisaties waar we mee werken om na te denken over de langere termijn. Daarna neem ik wat tijd om dieper na te denken over programma ontwikkeling. ’s Middags begeleid ik samen met een collega een “Maak werk van leven” traject in (persoonlijk) leiderschap of talentontwikkeling!

En als laatste vraag: als jij niet aan het Gumpen bent, hoe maak jij dan werk van leven?
Gump is zeker onderdeel van mijn werk maken van leven, omdat het nauw raakt aan idee dat ik mijn talent wil inzetten om anderen hun eigen talent te laten ontdekken. Buiten Gump ben ik steeds bewuster bezig met aan wie ik mijn tijd besteed. Je kan alle avonden en weekenden vullen met sociale dingen, maar ik zoek eerder naar een paar diepgaande contacten dan veel oppervlakkige. Keuzes maken aan wie ik mijn tijd besteed, maar ook tijd maken voor mezelf. Ik heb wel wat alleen tijd nodig! Heel bewust zorg ik dat ik 2x per jaar een dag en nacht alleen op stap inplan. Verder wil ik meer tijd gaan besteden aan mijn creatieve kant: fotograferen, tekenen, zingen. Daar wil ik werk van maken!

Leave a Reply