Skip to main content

Een bekend gezicht en vanaf nu nog betrokkener bij Gump: welkom Anouk! Met haar scherpzinnigheid daagt Anouk uit om in beweging te komen, maar doet dat door juíst stil te staan en stil te zijn. Door haar eigen ervaring weet ze hoe belangrijk het is zowel hoofd en lijf mee te nemen in persoonlijk leiderschap. Voor een oprecht verhaal over Anouk’s moedige doelen én een tip om werk te maken van lezen: lees het gehele interview!

Ha Anouk! Welkom bij het (kern)team van Gump.. Sommigen kennen jou trouwens misschien al. Vertel; hoe zit dat? En wat brengt je nu hier? Ja, ik ben weer terug inderdaad – en nooit helemaal weg geweest gelukkig! Ik ben betrokken geweest bij het ontstaan van Gump. Een hele bijzondere en leerzame fase. Ik heb op een gegeven moment heel bewust gekozen om ruimte te creëren en dus minder betrokken te zijn. Om werk te kunnen maken van andere thema’s in mijn leven; mijn gezin en mijn eigen ondernemerschap. De aantrekkingskracht naar Gump is wel altijd gebleven. Eind vorige jaar voelde ik aan alles dat dit het juiste moment was om weer helemaal in te stappen. De club met mooie mensen waar ik me zo thuis bij voel en het betekenisvolle werk wat we doen waren daarin leidend.  

Waar beweegt Gump naartoe met jou erbij, wat van Anouk gaan we in Gump terugzien?
Mooie vraag! Ik geloof dat echte wijsheid zit in het samenbrengen van de intelligentie van het hoofd én van het lijf. Dit was voor mezelf ook een enorme ontdekkingstocht. Door mijn eigen bewustzijnsproces weet ik nu zelf mijn rationele scherpzinnigheid te combineren met mijn intuïtieve wijsheid. Dit wil ik heel graag inzetten en verder blijven ontwikkelen binnen Gump. Daarnaast ben ik ook enorm gedreven om anderen in deze beweging uit te nodigen.

Welke kleine gewoonten helpen jou om grote moedige doelen te realiseren?
Stil staan en stil zijn. Ik merk, ook bij mezelf, de neiging om afleiding te zoeken als het spannend wordt. Het ongemak en de spanning niet willen voelen en aangaan. Ik maak zelf wekelijks ruimte om echt even stil te zijn en stil te staan bij de dingen die ik gedaan heb en die er aan komen. Erbij stil staan – met mijn hoofd. Maar ook vanuit stilte te doorvoelen. Dit geeft heel veel helderheid en ruimte. Helderheid en ruimte voor wat ik echt te doen heb.  

Kun je een moedige stap delen waarbij je uit je comfortzone stapte, en wat je daaruit meeneemt? 
 Dit was een paar weken geleden in de sneeuw. Voor mij een eerste ervaring op de piste. Ik had mezelf met skilessen goed voorbereid op de techniek en voelde veel vertrouwen. Eenmaal halverwege de piste – en een paar keer een flinke smak te hebben gemaakt – kreeg angst de overhand. In een sneltrein vaart kregen oude overtuigingen (Ik kan dit niet. Ik ga dit nooit leren. etc) de overhand en verstijfde ik volledig.  

Ik ben heel bewust stil gaan staan. En in plaats van weg te willen van de spanning in mijn lijf, heb ik heel bewust de spanning helemaal gevoeld. Hierdoor was ik uit mijn hoofd en verloren de gedachtes hun kracht. En kon ik ook weer vertrouwen voelen. Ik kon toen bewust andere gedachtes kiezen (Ik kan dit wel. Ik ben dit aan het leren.). Ook al geloofde ik deze gedachtes niet helemaal, hielp dit enorm!  

Voor mij zaten hier weer een hoop lessen in. Met name hoe leerzaam het is om iets volledigs nieuws aan te gaan. Het was namelijk niet de vraag óf ik onderuit zou gaan maar wanneer. En dat is precies het moment dat mijn patronen weer heel duidelijk naar boven komen.  

Gump staat voor eigenzinnigheid, hoe zwem jij tegen de stroom in?
Eigenzinnigheid betekent voor mij; gaan staan voor wat je diep van binnen voelt. Je eigen zin doorvoelen en uitdragen. Niet de omgeving de maatstaf laten zijn, maar je eigen verlangens. Of dat nou wel of niet tegen de stroom in is, dat zou niet leidend hoeven zijn. Mijn eigenzinnigheid zit hem dus in het volgen van mijn hart en doen waar ik echt in geloof.  

Wat is jouw ultieme tip om bewust werk te maken van leven?   Mijn ultieme tip? Best een lastige vraag. Ik denk dat het start met echte aandacht geven aan je eigen verlangens. Voelen en weten wat je daadwerkelijk wilt in het leven. Om vervolgens heel daadkrachtig in actie te komen, in hele kleine stappen. Ik geloof echt in heel klein beginnen. Als het echt klopt met wat jij wilt, volgen al die andere (grotere) stappen ook.  

Leave a Reply