Skip to main content

Het ondernemende bloed stroomt door de aderen van deze vrouw. Met positieve energie en een brede glimlach op het gezicht brengt zij mensen in beweging en ontwikkeling. Zowel thuis als in het werk staat de mens bij haar altijd centraal. Wat zijn wij blij dat wij Dasha sinds april alweer een Gump-genoot mogen noemen. Daarom stellen wij haar met liefde alsnog aan jullie voor.

Waarom besloot je te gaan ondernemen?

Het ondernemende in mij zat er als kind al vroeg in. Ik heb mijn achtergrond in de psychologie en heb altijd helder gehad dat het faciliteren van anderen in hun ontwikkeling een passie van mij is. Dus ondernemen binnen het L&D vakgebied was een gegeven. Als ondernemer is het heerlijk om zelf mijn werkzaamheden te creëren en de ruimte om het werk mijn eigen kleur en smaak te geven. Ik vind het geweldig om nieuwe talent programma’s te ontwikkelen, afwisselende leerprojecten te managen, individuen te coachen en groepen te faciliteren. Ik wil simpelweg niet kiezen. Gelukkig past dit in de dynamiek en vrijheid van het ondernemen. Na mijn jaren in loondienst te zijn geweest en de nodige ervaring op te hebben gedaan, was het tijd voor de grote spannende sprong. En het is een hele goed beslissing geweest.

Gefeliciteerd met deze spannende sprong! Waarom koos je om je te verbinden aan Gump?

Ik heb mij nooit gezien als eenpitter, want ondernemen doe ik graag samen met anderen. Met anderen waar je mee op 1 level zit en je passie mee deelt. Dat zat bij Gump vanaf het begin direct goed. De visie dat ontwikkeling gaat over bewust werk maken van leven spreekt mij enorm aan. Het is een feest om met zulke bevlogen en goede Gump collega’s samen te werken. We houden elkaar scherp, leren van elkaar, lachen met elkaar en halen ‘t beste in elkaar naar boven. Samen ondernemen, creëren, erop uit de natuur in en samen-werken. Dat vind ik in Gump.

En wat wil je brengen Wat is jouw essentie van het leven?

True Potential is mijn bedrijfsnaam. Daar is alles mee gezegd. Ik faciliteer anderen mensen graag in ontwikkeling en het ontdekken van hun eigen essentie zodat zij hun potentieel ten volste kunnen benutten. Ik denk dat dit vraagstuk steeds meer mensen bezighoudt. Ik geloof er sterk in dat dat is hoe we voor onszelf verrijken en we de wereld een stukje mooier maken.

Wat aan mooie essentie. Hoe kijk je terug op 2022? Heb je jouw potentie kunnen benutten?

Het was een spannend jaar vol eerste keren! Eerste keer ondernemen, een eerste jaar werkend, als moeder zijnde, een eerste keer werken hij Gump. In het kort: dynamisch. Maar ik heb best een mooie balans kunnen vinden. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Na een jaar van eerste keren, is het nieuwe jaar pas net begonnen. Wat zijn jouw moedige doelen voor 2023?

Ik geloof niet per se in goede voornemens, maar wel dat ontwikkeling een continue proces is en een stip op de horizon helpt. De intentie die ik voor nu heb is om een persoonlijke leiderschap programma te maken en begeleiden voor jongeren/jong volwassenen. Enthousiaste jonge mensen die nog veel te ontdekken hebben en een heel leven voor zich hebben.

Op persoonlijk vlak is een fijne balans tussen mijn werkambities, moederschap en privé-leven een moedig doel. Dat is soms uitdagend. Daarbij zou ik graag minimaal 1x per maand naar een (kunst)voorstelling willen, zoals een concert of museum. Daar krijg ik veel energie en nieuwe inspiratie van.

Mooie intenties! Houden we je aan. En hoe maak jij nu bewust werk van je leven?

Aandacht geven aan en tijd maken voor de wezenlijk belangrijke dingen. Dit zijn familie, vrienden en mijn hobby’s.  Vroeger was ik erg gefocust op mijn ambities & doelen behalen, maar onderweg daar naar toe vergat ik vaak om mij heen te kijken, daar van te leren of te genieten. Tegenwoordig reflecteer ik veel bewuster op mijn dagelijkse ervaringen. Ik geloof dat alles wat je mee maakt – de leuke dingen, maar ook de tegenslagen – iets zijn om mee te werken. Vanuit daar bepaal ik de volgende stap in m’n ontwikkeling. Bewust werk maken van leven is voor mij een continu proces van nieuwsgierig blijven en leren.

Bedankt voor het leuke gesprek. Ik wens je vooral heel veel nieuwsgierigheid en ontwikkeling toe!

Leave a Reply