Skip to main content

Nieuw Gumpie on board: Maja Opgroeiend in een ondernemersfamilie, komt Maja nu ook ondernemen bij Gump. Ze versterkt ons team met haar proactieve houding, liefde voor samenwerking en passie voor persoonlijke ontwikkeling. Focus? Afwisseling? Iets nieuws leren? Allemaal Maja! Benieuwd naar haar favoriete moment bij Gump so far? En hoe zij werk maakt van leven? Lees dan dit interview.

Ha Maja! Welkom bij Gump. Waar kom je vandaan? 

Hoi! Dankjewel! Ik kom uit een echte ondernemersfamilie en ik ben als oudste van 3 opgegroeid boven de winkel van mijn ouders, samen met mijn broertje en zusje. Ik heb het altijd leuk gevonden om te helpen, dus werken zat er al vroeg in. Verder was ik veel op en rondom het hockeyveld en de judomat te vinden. Als er thuis niet één van ons piano speelde stond er wel andere muziek op en we gingen vroeger ieder weekend langs bij familie en de natuur in om te wandelen; dat vond ik toen al heerlijk en nu nog steeds!

Welk moment van de eerste maanden bij Gump springt er voor jou uit? 

Dat is de trip naar Barcelona met het Gump team. In mijn tweede week bij Gump stapte ik de trein in voor een paar dagen teambuilding in Spanje… niet verkeerd hè? De perfecte manier om mijn nieuwe collega’s beter te leren kennen. Als ik één specifiek moment moet kiezen zou ik zeggen: toen we na een prachtige, lange en regenachtige wandeling het bos verlieten en opeens onverwachts de oprit van een kasteel / wijnhuis op liepen… waar we zelfs mochten overnachten! Dat was een super speciaal moment, vooral doordat we onderweg inspirerende en mooie gesprekken hebben gevoerd met elkaar. Ik voelde veel dankbaarheid die dag. 😊 

Waarom heb jij voor Gump gekozen én waarom heeft Gump voor jou gekozen? 

Ik wist (door Tymon) al sinds het begin veel over Gump en vond het team en de manier van samenwerken enorm inspirerend. Ik haal veel plezier en voldoening uit het verdiepen van mijn persoonlijke ontwikkeling en ontdekken wat een mooie veelheid aan ervaringen er bestaat op dat gebied. De afgelopen jaren merkte ik steeds meer dat ik dit wil delen en dat ik het gaaf vind als ik anderen kan introduceren of verder helpen op dit pad. Daarnaast heb ik ervaring met het bouwen aan een bedrijf en veel van wat daarbij komt kijken. Ook was ik toe aan iets nieuws waar ik weer veel mooie nieuwe dingen mag leren.

Wie in je leven heeft je geholpen om te worden wie je bent?

Door mijn vriend Frank ben ik liever geworden, voor anderen en (vooral) voor mezelf. Mijn ouders hebben mij liefde voor familie en naasten, zelfvertrouwen, daadkracht en oplossingsgerichtheid meegegeven. Door mijn jongere broertje en zusje was ik al jong zelfstandig en zorgzaam. En mijn lieve oma inspireert mij al mijn hele leven met haar onuitputbare positiviteit, energie en omdenkvermogen. 

Stel je mag een ideale Gump werkdag omschrijven die in de toekomst gaat plaatsvinden. Hoe zou die er voor jou uitzien? 

Deze dag zou vroeg, warm en zonnig starten (wishful thinking in februari…) met een korte wandeling of yoga sessie en koffie op het balkon. Dan actie! Ik ga heel goed op afwisseling in mijn dag. Sóms is het heerlijk en nodig om me helemaal te kunnen focussen op één ding, maar meestal ben ik juist in flow wanneer ik continu schakel en in een proactieve doe-modus zit. Gelukkig zit die afwisseling er bij Gump goed in, bijvoorbeeld: een klant-meeting met het programma team van een organisatie waar Gump mee werkt, een creatieve interne sessie over programma design, meewerken aan een voorstel voor een potentiële nieuwe klant, en binnenkort ook het faciliteren van programmaonderdelen. Zou dit allemaal in één dag kunnen?😉

Hoe wil jij je ontwikkelen, welke moedige doelen heb jij voor jezelf gesteld? Werk en privé?  

In Barcelona werd ons allemaal de vraag gesteld: ‘Vind jij jezelf een leider?’. Ik merkte dat ik erg aarzelde en eigenlijk bekroop mij direct een onzeker gevoel en een ‘niet echt..’ antwoord. Mijn doel is om deze vraag met een zelfverzekerde ‘JA’ te kunnen gaan beantwoorden en daar natuurlijk ook naar te handelen, zowel professioneel als privé. Daar werk ik aan. Daarnaast kijk ik er heel erg naar uit om me te mogen ontwikkelen als trainer/facilitator van Gump programma’s en deelnemers te helpen op hun unieke ontwikkelingspad. Super waardevol dat ik zoveel ervaren collega’s heb om de kneepjes van het vak van te kunnen leren terwijl ik mijn eigen stijl hierin ontdek.  

Leave a Reply