Skip to main content

Yes, sinds kort versterkt Marlou Brunninkhuis het Gump team! Marlou creëert ruimte voor diverse perspectieven. Daarmee kiest ze zelf bewust voor een leven wat bij haar past én daagt ze anderen uit hetzelfde te doen. Het beginnen als zelfstandig ondernemer was voor Marlou een “gumption” moment: bewust kiezen en in actie komen. We zijn super blij dat Marlou nu bewust voor Gump heeft gekozen! In haar tweede week liep ze mee als deelnemer bij Gump voor Jou – haar ervaringen én meer over haar lees je in dit interview.

Hi Marlou. Wat tof dat je Gump komt versterken… welkom! Waarom past deze stap nu in jouw leven? 
Dankjewel! Ik beweeg mijn leven lang al tussen goed kunnen inspelen op dat wat er (ogenschijnlijk) van me verwacht wordt en kiezen voor wat echt bij mij past. Het is voor mij de dynamiek tussen leven ‘van buiten naar binnen’ en leven ‘van binnen naar buiten’. Beiden kan ik goed. Ik ben me de afgelopen tien jaar steeds bewuster geworden van het laatste: wat speelt er binnen in mij, wat is mijn essentie en hoe breng ik die naar buiten? Toen ik vorig jaar als zelfstandig ondernemer begon nam ik me voor om samenwerkingen aan te gaan die aansluiten op mijn essentie. De filosofie van Gump, ‘maak bewust werk van leven’, past daar heel goed bij. Ik maak bewust keuzes voor een leven dat bij mij past en heb tegelijkertijd oog voor het perspectief van de ander. En dat wil ik ook weer doorgeven in mijn werk voor Gump.

Jouw Gump tijd begon bijzonder: in jouw tweede week liep je mee als deelnemer van Gump voor Jou! Hoe heb je dit ervaren?  Ik was heel benieuwd hoe Gump voor Jou zou zijn en wat deze dagen zouden gaan brengen. Ik ben een groot wandelfan, dus 3 dagen op het Pieterpad waren bij voorbaat al een cadeau. Ik heb me 3 dagen lang mogen onderdompelen in zelfreflectietijd, mooie gesprekken met andere deelnemers, feedback en eerlijke inzichten. En hoewel ik van tevoren dacht dat ik mijn essentie best helder had, bleek dat het echt nog scherper kon. Gump voor Jou heeft me geholpen mijn essentie te verwoorden en te gaan staan voor wie ik ben en wat ik breng. Zodat ik van buiten leef wat ik van binnen voel. Ik doorvoel het nu en dat maakt me trots. Wat mijn essentie is? Ik creëer ruimte voor diverse perspectieven, zodat anderen in staat zijn hun eigen perspectief scherp te krijgen en betekenisvolle keuzes te maken waarmee zij hun leven kunnen inrichten op een manier die bij hen past.

Wat neem je hieruit mee in het werken bij Gump?
Uit de Gump voor Jou-dagen kwam ook naar voren dat ik een ‘zinzoeker’ ben. Mijn persoonlijke waarden en essentie bepalen het werk dat ik doe, met welke mensen ik mij verbind, welke beslissingen ik maak, en ga zo maar door. In het werken voor Gump breng ik mijn waarden en essentie ook mee: ze helpen me om open te staan voor alle mensen met wie ik werk en hen te zien voor wie zij werkelijk zijn. Ik raak geïnspireerd door authenticiteit en ga er naar op zoek. Mensen zien, voorbij hun maskers, met alles wat er in hen leeft. Dat is wat ik het liefste doe. Ik ga met jou op onderzoek uit naar jouw perspectief, ook – of juist – als het moed vraagt dat onder ogen te komen.

Gumption staat voor bewust kiezen en gedreven in actie komen. Welke momenten in jouw leven leefde jij Gumption? 
Ik vertelde eerder al dat ik al mijn hele leven goed kan bewegen tussen wat de ander nodig heeft of verwacht en kiezen voor wat echt bij mij past. Een moment in mijn leven dat ik Gumption leefde, was toen ik er in 2023 koos voor om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ik had een prachtige baan bij een leuke werkgever en voelde tegelijkertijd dat ik toe was aan iets nieuws. Ik wilde weer uitgedaagd worden, me verder ontwikkelen in mijn vakgebied en meer werken vanuit mijn essentie. Ik ben het gesprek aangegaan met mijn werkgever en wist al snel dat ik wilde gaan ondernemen. Het was spannend om te doen, maar ik voelde tegelijkertijd dat ik niet anders kon. Het is een hele goede keuze gebleken! 

Andere momenten waarin ik Gumption leefde, waren bijvoorbeeld het verbreken van een lange relatie of een maand lang alleen de bergen van Zwitserland ingaan in 2022. Het laatste doe ik sindsdien nog steeds, ik raak in de bergen steeds weer geïnspireerd om mijn leven op mijn eigen manier te leven. Gumption zit voor mij ook in de kleinere keuzes en acties. Bijvoorbeeld het kiezen voor tijd alleen en genieten van de stilte, of het uitspreken van mijn liefde voor de mensen die belangrijk voor me zijn, iedere keer dat ik dat voel. Misschien worden ze wel gek van me, maar ik vertrouw erop dat het uitspreken van liefde geen kwaad kan 😉. 

Leave a Reply