Skip to main content

Yes, het Gump team groeit verder! Welkom Rutger Peters! Met zijn passie voor leiderschap, natuur en transformatie is Rutger een perfecte fit voor ons werk. Hij brengt zowel diepgang als luchtigheid. Hoe hij werk maakt van leven? Lees het in dit interview!

Hoi Rutger, welkom bij het Gump team! Hoe bevalt het om onderdeel van Gump te zijn?

Super goed! Ik voel me hier als een vis in het water. Ik geniet er enorm van dat we zo’n gelijkgestemde, jonge en dynamische club zijn. Een club waar iedereen zijn eigen toko runt en verantwoordelijkheid draagt voor zijn eigen ding, maar er ook bewust voor kiest om het samen te doen. Op basis van gelijke waarden. Vanuit vertrouwen met elkaar samenwerken en ook veel plezier maken daarbij. Daar geniet ik iedere dag van.

Wat fijn dat het zo goed bevalt! Welk belangrijk moment in jouw leven brengt jou hier?

Ik ben opgegroeid op een boerderij naast het bos en heb het gevoel dat ik een brug ben tussen beide: de cultuur en de natuur. Ik voel heel sterk dat natuur ons fundament is en ons, juist nu, veel te bieden heeft. Gump staat me toe die brug te slaan: mensen mee te nemen in de natuur om iets over zichzelf te leren en dat weer van waarde laten zijn in het dagdagelijkse. Dat zit zó in mijn systeem. Dat Gump daar ook in gelooft maakt dat ik hier mijn purpose écht kan leven.

Met Gump streven we naar eigenzinnigheid. Wat maakt jou eigenzinnig?

Dat ik lang stil sta bij de grote vragen des levens. Ik ben altijd op zoek naar levenswijsheid, rust en vertrouwen. Deze zoektocht heeft me ertoe gebracht dat ik dat nu ook aan anderen kan bieden. In deze tijd denk ik dat die geaardheid een schaars goed aan het worden is, en daarmee wellicht eigenzinnig is. Daar heb ik ook mijn werk van gemaakt, om met mensen op te kunnen trekken terwijl zij zelf die vragen overwegen. Mijn ´party-trick’ is wellicht ook wel eigenzinnig: ik ben continu mijn repertoire van proza dat ik kan reciteren aan het uitbreiden. Voorwaarde is wel dat het mij ooit geraakt heeft, zodat ik er straks ook iemand anders mee in beweging kan brengen.

Welk typische Rutger kenmerk gaan we tegenkomen bij dit creëren van beweging, in onze Gump programma’s?

Zowel diepgang als luchtigheid. We gaan het avontuur aan en we gaan plezier maken, maar met aangaan bedoel ik ook dat we het écht gaan aankijken. Wat er ook speelt, we gaan het niet uit de weg. Het is een avontuur in en met jezelf. Dat kan lastig zijn, maar tegelijkertijd ook leuk. Je wordt elke dag weer wakker met jezelf, dus kan je jezelf maar beter echt goed kennen! Dat breng ik. Daarbij breng ik een bepaalde rust en bied ik het gevoel van thuiskomen in jouw eigen avontuur.  

Klinkt alsof je je ei helemaal kwijt kan bij Gump. Op welke manier wil jij je ontwikkelen, welke moedige doelen heb jij?

Mijn passie bevindt zich op het snijvlak van natuur, leiderschap en transformatie. Sinds ik vader ben geworden ben ik daarnaast steeds meer bezig met het thema masculiniteit. Wat betekent het om een man te zijn? Het mooie van Gump vind ik dat we naast Gump ook andere passies waarmaken. Mijn moedige doel is daarbij om een mannencirkel op te richten. Een vaste groep mannen die met elkaar optrekken in hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Hierbij ook de uitnodiging om me te contacten als je dit leest en geïnteresseerd bent! 

Tof! Nog één laatste vraag: hoe maak jij op dit moment werk van leven? 

Door 50/50 mijn aandacht te verdelen tussen wat ik nodig heb om mijn basis op orde te houden en stappen te zetten in mijn grote ‘passie-projecten’. Het onderhouden van de basis kost veel tijd en aandacht: werk, gezin, familie, vrienden, sport, voeding, eten, slaap, etc. Tegelijkertijd levert het ook heel veel op. Het is het fundament waardoor ik me met de moedige elementen van mijn persoonlijk manifest bezig kan houden. Dat doe ik ook door, tijdens het werk wat we doen, de vraag niet alleen aan de ander te stellen maar ook aan mezelf. Zo blijf ik het bewustwordingsproces continue doormaken en blijf ik mezelf uitdagen om stappen te zetten. Doordat de basis op orde is, kan ik zo nu en dan met twee benen vooruit in het diepe springen! Het gaat vaak om die eerste stap, dan volgt de rest vanzelf.  

Leave a Reply