Skip to main content

Willemijn is alweer een half jaar onderdeel van het kernteam van Gump. Inmiddels is deze acterende, organiserende en coachende koningin niet meer weg te denken uit ons team. Daarom hoog tijd dat wij Willemijn eens wat verdiepende vragen gaan stellen, om haar beter te leren kennen.

Waar kom je vandaan voor Gump? Je mag alles benoemen, behalve je geboorteplaats!

Ik heb altijd op HR plekken gezeten en stiekem wist ik al heel lang dat ik coach wilde worden. Vanuit mijn studie psychologie wist ik dat ik het fantastisch vind om mensen verder te helpen om het maximale uit het leven te halen. Coaching voelt daarom voor mij als het aller mooiste beroep. Ik had alleen het idee dat ik eerst nog wat extra levens- en werkervaring nodig had voordat ik deze stap kon zetten. Na een aantal jaren hele leuke functies te hebben gehad en veel geleerd te hebben voelde dit als het juiste moment!

Waarom besloot je om onderdeel te worden van het Gump team?

Ik was op zoek naar een plek waarbij ik als (zelfstandig) coach aan de slag kon en het allerliefst voor groepen. Echter, ik kwam er ook achter dat ik het helemaal niet fijn vind om in mijn eentje een winkeltje te hebben. Ik ben namelijk echt een team-player. Toen hoorde ik over Gump. Het klonk voor mij echt als ‘best of both worlds’; je werkt voor jezelf, maar je doet je werk echt samen met gelijkgestemden. Samen bouw je aan iets groters. Toen ik hoorde dat Gump óók nog eens veel de natuur in gaat voor de programma’s was ik helemaal verkocht.

Wat vind je het meest bijzonder aan het werken bij Gump?

Dat ik de kans krijg om met onze programma’s mensen te helpen om inzichten in zichzelf te krijgen die life changing kunnen zijn. Daarnaast vind ik het fantastisch dat ik dit voor een groot deel in de natuur mag doen. Ik geloof er heel erg in dat de natuur een belangrijke inspiratiebron is voor je persoonlijke ontwikkeling. Ik kan mijn eerste Gump-groep nog goed voor de geest halen. Tijdens een driedaagse wandeling van het Pieterpad, mocht ik hen helpen naar nieuwe levensinzichten. Wandelend in de natuur. Toen ervaarde ik zelf een enorm gevoel van dankbaarheid en zingeving.

Wat zou je het komende jaar (2023) graag willen ontwikkelen of bereiken?

Ik zou het te gek vinden als ik mijn andere passie (training acteren) ook in de programma’s van Gump ga inbrengen. Omdat ik geloof dat inzichten belangrijk zijn, maar je ook enorm kan groeien door learning by doing. Als trainingsacteur kan je mensen helpen om struikelblokken te ervaren en ermee te gaan oefenen in een veilige omgeving. Zodat deelnemers nog meer zelfvertrouwen hebben om hun doelen in de praktijk te realiseren.

Als je niet aan het Gumpen bent, hoe maak je dan werk van je leven?

Ik werk regelmatig als trainingsacteur en met MBTI in groepsdynamica. In mijn vrije tijd heb ik een bruisend sociaal leven met een grote familie, schoonfamilie en vriendengroepen. Afgelopen zomer heb ik een gevoelsmatige bruiloft-marathon gelopen. Gelukkig word ik heel blij van sociale contacten en actief bezig zijn.

Wat voor advies zou jij mensen geven die meer werk willen maken van hun leven?

Twijfel niet te lang, want het leven is veel te kort om dingen te doen waar je geen energie van krijgt. Heb vertrouwen in jezelf, linksom of rechtsom krijg je het echt wel voor elkaar! En… ga absoluut een keer mee op pad met Gump.

Leave a Reply