Skip to main content

Gump levert:

  • bevlogen medewerkers
  • krachtige leiders
  • dynamische en flexibele organisaties

Maak waar.

In al het werk dat we doen staat centraal dat we menselijk vermogen aansteken. Maar dat niet alleen; we helpen ook graag om te kijken hoe dit in de praktijk tot uiting kan komen. Wij geloven dat cultuurverandering begint bij de mensen in de organisatie.

Eigen regie nemen is ons fundament. Organisaties hebben een belangrijke rol hierin. De omgeving kan bewustwording, eigen regie en groei stimuleren. Of juist blokkeren.

Gump
In Company
programma’s

Talent ontwikkeling is een begrip die we steeds vaker horen op de werkvloer. Bij Gump gaan persoonlijke groei, organisatieontwikkeling en teamontwikkeling hand in hand. Waar medewerkers en teams bloeien, floreert de organisatie. Maar hoe kunnen organisaties en medewerkers hun potentieel en leiderschap zo inzetten dat het vermogen volledig wordt benut?

We gaan op zoek naar antwoorden en zetten die om naar de praktijk. We slaan een brug tussen talent en praktische doelen. We helpen verder. Stapsgewijs, met plezier en op weg naar een mooi resultaat.

Iedere samenwerking is voor ons anders. We hebben geen kant-en-klare oplossingen of stappenplannen. Typische vragen die aan ons worden gesteld en waar wij energie van krijgen zijn:

  • Hoe weet je waar je talent is? Iedereen heeft bepaalde talenten, maar worden deze ook ingezet?
    En hoe benut je dit ten volle? 
  • Hoe kan ik – als werkgever – in onzekere tijden van waarschijnlijke krimp, toch blijven groeien? 
  • Wat kunnen we betekenen voor mogelijk ‘kwetsbare groepen’? Functies of afdelingen waarvan we weten dat het werk in de toekomst drastisch verandert, of waar minder behoefte aan is.

Met Gump werk je aan bevlogen medewerkers die weten wie ze zijn en wat ze willen.
Of we ontwikkelen krachtige leiders die in staat zijn teams te laten groeien.
Als dit samen op gaat, creëren we dynamische en flexibele organisaties.

Wat kunnen wij betekenen...

Voor medewerkers

Ga je voor tevreden of bevlogen medewerkers?

Ben jij content met je werkzaamheden, arbeidsvoorwaarden, werkdruk en collega’s? Heb je een bepaalde routine gevonden in hoe jij je dagelijkse werk uitvoert? Werk je om te leven? Dan behoor je tot de categorie ‘tevreden medewerkers’. En dat is jammer. Want daarmee ontzeg je jezelf nogal wat. Tevredenheid leidt namelijk al snel tot re-activiteit. En daarmee verlies je uit het oog wat je écht belangrijk vindt.

Ben je een bevlogen medewerker, dan werk je ergens omdat je ervoor gekozen hebt. Omdat het bij je past. Je werkt graag bij het bedrijf en je doet waar je plezier aan beleeft en waar je energie van krijgt. Wij noemen dat ‘persoonlijk leiderschap’; je kiest er zelf voor in plaats van anderen voor je te laten kiezen.

Eigen regie nemen staat centraal. Wij helpen organisaties dit voor hun medewerkers mogelijk te maken met onze organisatieontwikkeling. Om zelf na te denken over hun werk, toekomst en ontwikkeling. Samen ontwikkelen we organisatieontwikkeling coaching programma’s om dit te realiseren. Altijd afhankelijk van de doelgroep en de doelstelling. In de praktijk kan dit een programma zijn voor een afdeling, team of een mix van medewerkers. Dit komt tot uiting in een persoonlijk leiderschap programma of een talent development programma.

Voor leidinggevenden

Wat is de essentie van leiderschap? Ben jij dat of gaat het om de mensen in je team?

In onze leiderschapsprogramma’s maken we altijd de beweging terug naar de kern, om vervolgens te versnellen. Dat betekent voor ons: weten wie je bent als mens en dus als leider. Wat kan je? Wat vind je belangrijk? Waar krijg je energie van? Hoe zie je je toekomst?

Dit is een belangrijk kader van waaruit je denkt en handelt, wat ook invloed heeft op jouw manier van leidinggeven binnen je organisatie. Daarbij horen leiderschapsaspecten zoals het ontwikkelen van je mensen, richting geven, sturen op resultaat en het stimuleren van ondernemerschap en diversiteit.

Wij helpen organisaties om hun leidinggevenden of andere sleutelposities te ontwikkelen met persoonlijk leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Gericht op de strategische doelstellingen van de organisaties. Dit is belangrijk voor hun organisatieontwikkeling. Het ontwikkelen van een leiderschapsprogramma is natuurlijk altijd maatwerk. Soms begint het ook met de eerste fase: hoe kijkt de organisatie naar gewenst leiderschap? Bij Gump meten we de ontwikkeling en effectiviteit van de interventies. Verder geloven we sterk in de kracht van het vragen stellen en is het niet onze stijl bij organisatieontwikkeling om te doceren.

Voor organisaties

Hoe vind je als organisatie een nieuwe invulling aan goed werkgeverschap en kan je – ook als je krimpt – blijven groeien?

Dit vinden wij een mooie vraag om samen een antwoord op te vinden. Het is een behoorlijke klus om als organisatie te blijven anticiperen op veranderingen in de omgeving. Daarbij wordt het nut van goed werkgeverschap wel eens onderschat. Onze organisatieontwikkeling programma’s kunnen je hierbij helpen. Met gebrek aan doorstroom, veel externe inhuur, verlies aan talent en dure transitievergoedingen als gevolg.

De oplossing? Hou je organisatie in beweging; creëer een dynamische organisatie.

In een dynamische organisatie geven werknemers invulling aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling en toekomst. Dat geldt voor iedereen, dus niet alleen voor werknemers die bijvoorbeeld boventallig zijn. Het gaat in dit geval een stuk verder dan een workshop aanbieden of een persoonlijk budget beschikbaar stellen voor mobiliteit. Dit gaat over de organisatie, over de manier van leidinggeven. Over hoe je omgaat met interne mobiliteit, externe inhuur, ontwikkeling en persoonlijke ambities.

Een dergelijke cultuur ontstaat natuurlijk niet zomaar. Cultuurverandering vraagt ook een investering in de manier waarop de organisatie is ingericht. Een stap die in de praktijk nog te vaak niet wordt gezet.

Bij deze aanpak gaan we dus nog een stap verder. We helpen organisaties door óók te kijken naar barrières en versnellers om te komen tot een dynamische organisatie. We vertellen graag meer over onze filosofie en aanpak in een persoonlijk gesprek.

De Gump principes

Vertrouwen als basis

Alleen als er wederzijds vertrouwen en commitment is, ontstaat er iets moois. Je praat als organisatie met degene die ook echt de begeleiding gaat doen. Pas als er een persoonlijke klik is, starten we de begeleiding of het programma.

Positieve energie

We kijken naar wat er wel is. In onze overtuiging werkt ontwikkelen vooral als het leuk is en energie geeft. Dit betekent onder andere dat we vooral momenten creëren waarop we leren, lachen en experimenteren.

Kracht van vragen

We werken vanuit de kracht van vragen stellen en ervaring, niet vanuit kant-en-klare oplossingen of docentschap.

Persoonlijke ontwikkeling binnen de context

Je neemt jezelf mee en tegelijkertijd heeft je omgeving invloed op je. We beschouwen jou in de context. Onze jarenlange ervaring in organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en individuele begeleiding maakt dat we goed het gehele speelveld kunnen overzien en doorgronden.

Diepgaande impact

Alleen een goed gevoel aan het einde van de dag is niet genoeg. We gaan voor duurzame antwoorden en resultaat. We meten dan ook graag de effecten van onze programma’s.

De afgelopen jaren hebben we samen met Gump een leerroute ontwikkeld voor alle collega’s van APG. Met deze leerroute leren onze mensen vaardigheden om regie te nemen over hun ontwikkeling, over hun duurzame toekomst en daarmee over de duurzame toekomst van APG. Uit metingen bleek dit een bijzonder effectieve interventie, bijna 75% van onze medewerkers ervaart meer regie. Er ontstond een nieuwe taal (wat is jouw plan A, B of C) en veel energie in de organisatie. Collega’s gingen met elkaar in gesprek en met hun leidinggevenden over hun toekomst. Er ontstond beweging. Onze samenwerking met Gump gaat veel verder dan het ontwerp en uitvoering van de leerroute. Er ontstond een natuurlijk partnership op ontwikkeling waar Jan-Jaap gevraagd en ongevraagd scherpte brengt in hoe we het nog beter konden doen.

Roosmarije RenemanHead of HR Strategy APG

In mijn tijd als talent manager bij Heineken heb ik intensief samengewerkt met Jan-Jaap. Samen hebben we een programma ontwikkeld voor onze future leaders. Wat me in het bijzonder bijblijft van deze samenwerking zijn de gedurfde en originele interventies die ze inzetten, waarbij alles klopt, van de omgeving waarin het zich afspeelt, tot het aandenken dat de deelnemers mee naar huis krijgen. Alles dient een doel en haakt in elkaar. Met vertraging en verdieping bereikten ze vooruitgang vanuit de kern van de diverse groep deelnemers met verschillende nationaliteiten.

Fleur PernetFormer talent manager Heineken

Vanuit mijn werk als leider van een groot klantcontactcenter heb ik de afgelopen jaren meerdere keren mogen werken met teamleden van Gump. Stuk voor stuk bevlogen en creatieve mensen. Gump? Onverwachte en gewaagde werkvormen. De keuze voor de meest fantastische locatie, een warm welkom met prachtige muziek. Doelgerichte opdrachten in een welkome afwisseling van diepe gesprekken en ontdekkingen naar samen- doen. Er is altijd grote flexibiliteit in het programma om aan te blijven sluiten op behoefte en doelstelling. Korte tijd na afloop een telefoontje: hoe gaat het, lukt het, nog hulp nodig? Werken met Jan Jaap en zijn team is een feest. Zijn persoon, zijn kennis en kunde staan volledig in dienst van jou. Dat is voor mij uniek.

Ellen RuijfrokManager klantcontact Centraal Beheer Achmea

In de gesprekken met Jan-Jaap van GUMP is er altijd een onverwachte vraag, een inzicht. Het zet me aan. Aan het denken, aan het werk. Het zet de boel weer op scherp of aan het lachen. Niet de gebruikelijke insteek. Daarom zoek ik ze op en blijf ik ze vinden.

Hanneke Spruyt-PanbakkerCountry manager Benelux Procter & Gamble

De kracht van Gump zit in het vermogen om vanuit werkelijke interesse en nieuwsgierigheid te verbinden. Hierdoor winnen ze heel snel het vertrouwen van mensen. Jan-Jaap is bescheiden en heeft vermogen om complexiteit terug te brengen tot de simpele essentie. Gekoppeld aan de moed om deze te benoemen maakt hem zowel een effectieve ontwerper als begeleider van onze leiderschapsprogramma’s en teamontwikkeling. Het is een plezier om met Gump te werken en je voelt het altijd direct: Gump is in het huis.

Carolien BijenChief People Officer WWF Netherlands

Het buiten zijn in de natuur helpt je om volledig even los te komen van de dagelijkse hectiek, en met het wandelen heb je van nature een blik vooruit. Het hele leiderschapsprogramma van Gump heeft mij enorm geholpen om echt te komen tot de kern van mijn kracht, en mijn kompas te zetten voor de toekomst - het heeft mij geïnspireerd om dat kompas te blijven bijhouden en gewaagde stappen te blijven maken!

Bart PrinsDirector transformation Heineken

GUMP staat voor aandacht geven, vragen stellen en vooruit helpen. Dat is hoe ik de teamleden heb leren kennen in mijn tijd bij AH. We hebben samengewerkt in programma’s die de deelnemers motiveerden om zelf, vol energie, regie te nemen over hun toekomst.

Ineke VerdonkschotFormer VP HR operations Albert Heijn

Benieuwd wat Gump voor jouw organisatie kan betekenen? Maak kennis!